George Nader eli Jerry Cotton George Nader eli Jerry Cotton

JERRY COTTONIN HAHMOT

Jerry Cotton (Jeremias Aaron)
Minä hahmo. Kolmekasi, neljän ruusun bourbon. Kotoisin Connecticutin Harpersvillestä. Vaatimaton maalaispoikaluonne, joskin maalaisuus jäänyt viime aikoina lähinnä vitsailun aiheeksi. Mummo kasvattanut pojan piplian ja tervapampun voimalla. Ollut seppä Callahanilla päällelyöjänä ja oppinut häneltä "sepänsällin spesiaalin". Jerry on käytännön miehiä, ei arvosta paperityötä - muistelmansakin sanelee haamukirjoittajia varten. Ei ikinä tapa ketään, kuten ei mielellään kukaan muukaan G-miehistä. Ampuukin lähinnä käteen. Häntä on lupa ryvettää toimintatilanteissa kaikin mahdollisin keinoin.

Jerry on kiltti naisille, mutta naiset harvoin Jerrylle. Entisenä eläkeunelmana kanafarmi Connecticutissa, mutta sekin kuoli kun Jerry tutustui erään jutun yhteydessä nykyaikaiseen tehokanalaan. Uusi unelma on vielä keksimättä, ellei se sitten ole rauhallinen huone G-miesten lepokodista ja televisio, josta tulee Lahjomattomia uusintana. Nuoruudenrakastettu on naapurintyttö Amelie Purdy, mutta ensisuudelma harhautui lehmän kieleen ja Amelie karkasi rautatieläisen kanssa. Sittemmin Amelie nähty turhautuneena ja kauneutensa kadottaneena kotirouvana, jonka mies sortunut viinaan ja helpon rahan houkutuksiin.Gangsterit tappoivat miehen - sen koomin ei Amelie ole sarjassa vilahdellut.

Jerry uusii -50-60 -luvun vaatevarastonsa kirpputoreilta, jalassa usein spittarit. Asuu Keski-Manhattanilla kaksiossa, apartment -talossa, jonka ovivahtina toimii keski-ikäinen, kaljuuntunut, hevoslehtiä lukeva ja Jerrylle mielellään vinoileva Nick Chalmers. Vuonna -91 Nick hankki aulaan happiautomaatin, mutta siitä ei sen koomin ole mainintaa. Nykyään Jerry on "jatkuvassa" tupakkalakossa, joka tosin aina silloin tällöin katkeaa kun tulee hermosauhun paikka. Miehen ikää ei ole tarkemmin määritelty, mutta mikään poikanenhan Jerry ei enää ole. Jerry käyttää Nokian puhelinta.

Punainen Jaguar vuonna 2000
Tällä hetkellä käytössä on Jaguar XKR Coupe, jonka Jerry syksyllä 2000 osti nk. osamaksulla koekäyttöön Drake & Brake -automyymälä -korjaamosta, jonne entinen romu oli hinattu korjattavaksi. Entinen oli Jaguar E-Type mallia 1972 (jonka osamaksuerät sittemmin vaihtuivat korjauslaskuihin). Kertasinko räjäytti E-Typen siis syksyllä 2000, ja nyt vanhan Jaggen jäänteet ovat edellä mainitulla Drake& Brake -korjaamolla keski-Manhattanilla. Paikkaa johtaa Montgomery Drake (joka muistuttaa erehdyttävästi näyttelijä Dennis Frantzia).

Aina kun Jerry erehtyy tiedustelemaan, onko Jaggen kunnostuksessa edistytty, Draken vakiovastaus on "bisneskaverini Jarru hoitaa homman, pian on valmista". Brakea, eli Jarrua ei todennäköisesti ole olemassa, ja herra Drake taitaa myydä salassa tai julkisesti E-Typen romun osia keräilijöille. Joskus 80 -luvulla Jerry ajoi myös jamesbondmaista Supervettea, mutta se romutettiin tyyliin sopimattomana.

Phil Decker
Panatellaa polttava, ranskalaiset sukujuuret. Pierre Cardin -pukuja käyttävä, tuhahtelee Jerryn ikivanhoille pyhäpalttoille. Valkoviini. Kultivoitunut esteetikko-nesteetikko (opiskellut molempia yliopistossa ennen kuin antautui G-miesuralle). Mukamas naistenmies, mitä seikkaa Jerry aina epäilee. Tapasi Jerryn, kun vahingossa väärään bussiin noussut maalaispoika hankki kotimatkarahoja yökerhon portsarina ja viskasi Philin pihalle - Phil sitten hujautti Jerryä.

Neville (Alfred, Noutaja-Neville)
Harjastukka karvakorva veteraani, nykyään Federal Plazan toimitalon käsiarkiston hoitaja, silloin tällöin mukana kentällä. Toimi aikoinaan Elliot Nessin lahjomattomissa. Jatkuva viinan juonti peräisin kieltolain ajoilta; oli silloin raivoraitis - paino sanalla raivo. Sen jälkeen kun laki kumottiin, Nevvy ei ole nähnyt selvää päivää. Kieltolain aikainen, hopeinen taskumatti povitaskussa - pelastanut miehen ainakin kerran.

Nelivitonen Colt Peacemaker eli Rauhantekijä solahtelee silloin tällöin esille kainalokotelosta. Tiukka konservatiivi, mutta paheksuu kaikkea politiikkaa. Ei pidä etunimestään Alfred, jota kukaan henkeään arvostava ei myöskään käytä. Muistelee mielellään menneitä, pitää Jerryä oppipoikanaan ja Philiä hienostelijana; kumpaakin yhdessä nimittää leikkisästi esim. viirupyllyiksi.

Tarkastaja John D. High
Hoitaa pelargonioitaan huoneessaan ja istuu siistin pöytänsä takana. Yskähtelee kuivasti ja antaa hepuille tehtäviä. Harmaantunut. Ikiterävät lyijykynät, joita silloin tällöin kokeilee. Hieman tosikon vikaa, mutta ymmärtää parhaansa mukaan murheenlastaan Jerryä.

Jack Harma
Suomalaiset sukujuuret. Kotoisin Sherwoodin pikkukaupungista Minnesotasta, vanhemmat Suomesta - suku Myrkyn kylästä Karijoelta. Isä kommunisti, sairaseläkkeellä kaivoshommista; veli pappi. Isoisä ollut rautateillä junanlähettäjänä, Jackilla siitä muistona junankuvainen taskukello, joka venäläistä tekoa. Pitkä hujoppi, vaalea siilitukka, nuori kaveri (kolmekymppinen). Härskiä hirtehishuumoria, Ksylitolipurkkamiehiä.

Joe Brandenburg

G-mies, saksalaista sukua, entinen kaupunginpoliisin luutnantti. Jäyhä jököttäjä.

Zeerokah
G-intiaani, harvapuheinen veikko, tuoremehulinjalla. Ymmärtää huumoriakin, lempirepliikki: "Ugh!"

Steve Dillaggio 
G-mies, italialaista sukua. Kilpailee Philin kanssa pukujen tyylikkyydestä.

Fred Nagara
Vanha G-mies, italialaissukua, saattaa lähennellä eläkeikää (joka G-miehillä muuten on 45). (Surkan huomautus:laskujeni mukaan Jerry on jo yli 5-kymppinen, mutta mitäpä pienistä kun ei pienetkään meistä...)

Leon Eisner
G-mies, usein keskuksessa, harrastaa piirtämistä.

Ray Earle
Sukua High Sierran gangsteri Roy Earlelle, kovaotteinen ja harvapuheinen narisija. Yleensä mukana vain piirityskeikoilla tms..

Littlejohn Faggott
Talousosaston hoitaja, narisee kadonneista tavaroista ja kulukorvauksista kuin rättivaraston hoitaja. Oli aikoinaan Jerry noppipoika. Isä John Faggott hoiti talousosastoa ennen poikaa, on nyt kai saanut siirron Washingtoniin.

June Clarke
G-nainen. Vaalea, kaunis, fiksu, harvemmin mukana.

Helen 
John D:n ikinuori sihteeri, keittää hyvää kahvia ja säteilee hyvää tuulta.

Myrna
Niin ikään ikinuori keskusneiti, käheän seksikäs ääni jo 60-luvulla. Esiintyny viime aikoina harvoin.

Kapteeni Hywood
Johtaa kaupunginpoliisin erikoisryhmää, joka hoitelee pommi-, panttivanki- yms. tilanteita. Hirmuinen ääni, joka murjoo kuuloluita puhelimitsekin. Vanha konkari.

Kaupunginpoliisin eli NYPD:n murharyhmät
Johdossa aina luutnantti. Manhattanilla Itäinen ja Läntinen murharyhmä, muissa piirikunnissa omansa. Läntistä johtaa Harry Easton, pitkänhuiskea nukkavieru poplarimies. Synkkä ja harvapuheinen, mutta saattaa toisinaan uskoa Jerrylle onnettoman avioelämänsä uskomattomia vastoinkäymisiä (Esim.: "Vaimo karkasi pianonvirittäjän matkaan, ja meillä on pelkkä huuliharppu.")
Itäistä taas johtaa Harry Weston, joka ei ole sukua tv:n lastenlääkärille, vaikka tätä muistuttaakin; muuten aika vaisu tyyppi.

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)